'Ex-topspits en onbekende Zwitser zijn ook kandidaat bij Anderlecht'

'Ex-topspits en onbekende Zwitser zijn ook kandidaat bij Anderlecht'

15-06-2016 07:08

De zoektocht van Anderlech naar een nieuwe coach is nog in volle vang. De Fransman Paul Le Guen werd een officieel aanbod gedaan en de ex-trainer van Olympique Lyon lijkt de topkandidaat bij paars-wit. De Brusselaars hebben ook twee verrassende namen op het oog.

Het Nieuwsblad meldt dat Anderlecht niemand minder dan oud-topspits Ole Gunnar Solskjaer probeert weg te halen bij het Noorse Molde FK. Solskjaer maakte furore als aanvaller bij Manchester United en scoorde de winnende goal in de Champions League-finale van 1999. Na zijn spelersloopbaan begon hij als coach van de beloften van de Engelse topclub.

Nadien werd hij hoofdtrainer bij Molde, waarmee hij in 2014 voor de eerste keer in de clubgeschiedenis kampioen van Noorwegen werd. Na een mislukt Premier League-avontuur bij Cardiff City, dat eindigde in degradatie, keerde hij terug bij Molde. Momenteel bezet de club een derde plaats in de Noorse competitie. Hij ligt nog tot en met de zomer van 2018 vast bij Blauw-wit, maar Herman Van Holsbeeck kende een clausule in zijn contract waardoor hij tegen bepaalde voorwaarden weg kan. Het Nieuwsblad contacteerde Solskjaer’s manager Jim Solbakken en na een lange stilte wilde hij geen commentaar op de berichten geven.

Volgens Le Soir is Anderlecht ook serieus bezig met de onbekende Zwitser René Weiler. Van Holsbeeck zou al het vliegtuig hebben gepakt om te praten met de 42-jarige trainer. Weiler is momenteel hoofdcoach bij de Duitse tweedeklasser 1. FC Nürnberg, waarmee hij slechts nipt promotie naar de Bundesliga misliep. Eintracht Frankfurt was in de barrages net te sterk.