Shaqiri zorgt weer voor onrust door flirt: 'Ik moet in die groep zitten'

Shaqiri zorgt weer voor onrust door flirt: 'Ik moet in die groep zitten'

14-06-2016 22:25

Xherdan Shaqiri heeft de voorbereiding van Zwitserland op het EK-duel met Roemenië van woensdag verstoord. De vleugelspeler speelt met de gedachte om zich beschikbaar te stellen voor Kosovo, het land waar hij in 1991 werd geboren.

Shaqiri zegt blij te zijn dat Kosovo is toegelaten tot de FIFA. "Op dit moment valt er nog niets over te zeggen of te kiezen", stelt hij in Zwitserse media. "Maar ik stel een wedervraag: wat als de bondscoach van Kosovo zegt dat je aanvoerder kunt worden? Wat zou je doen? Dat is een moeilijke vraag. Maar ik heb altijd alles gegeven voor Zwitserland en dat blijf ik doen."

Een eventuele uitnodiging van Kosovo, neemt Shaqiri in ieder geval in beraad. De kiem van de onrust ligt in het feit dat de 24-jarige speler van Stoke City is gepasseerd in de hiërarchie van aanvoerders. Stephan Lichtsteiner is de vaste captain van de Zwitsers, terwijl Valon Behrami en Granit Xhaka de nummers twee en drie op de lijst zijn. "Ik moet in die groep zitten, het stelt me teleur dat dit momenteel niet zo is", liet Shaqiri eerder weten.

Als het van een uitnodiging komt, zou Shaqiri mogen overstappen. Spelers van Kosovaarse afkomst die al voor een ander land officiële duels hebben gespeeld, hebben van de FIFA toestemming gekregen om van 'voetbalnationaliteit' te veranderen.