Toch nog wat goed nieuws voor Rode Duivels: Ierland vreest forfait sterkhouder

Toch nog wat goed nieuws voor Rode Duivels: Ierland vreest forfait sterkhouder

Gepubliceerd: dinsdag 14 juni 2016 om 19:09di 14-06-2016 om 19:09

Na het debacle tegen Italië zullen de Rode Duivels aanstaande zaterdag hoe dan ook met twijfels starten tegen Ierland. Maar ook bij de Ieren leeft men niet zorgenloos toe naar de cruciale wedstrijd. Coach Martin O'Neill vreest namelijk dat aanvaller Jonathan Walters verstek zal moeten laten gaan.

Skysports tekende de bezorgdheid van de Ierse bondscoach op. "Walters is ongetwijfeld onze grootste zorg. Eigenlijk is het behoorlijk onzeker dat hij tegen de Belgen zal kunnen aantreden," aldus O'Neill. Walters startte afgelopen maandag nog in het duel tegen de Zweden, maar werd na 63 minuten vervangen. Naar eigen zeggen kon de aanvaller niet meer spurten en springen.

Een forfait van Walters zou alvast geen slecht nieuws zijn voor de Rode Duivels. De aanvaller van Stoke City is immers één van de sterkhouders bij de Ieren. Hij startte in alle kwalificatieduels voor dit EK in de basis en scoorde in totaal vijf keer. 

De coach van de eilandbewoners blikte ook al eens vooruit op de confrontatie met het team van Marc Wilmots. "België heeft echt een hele hoop sterke individuen, maar het gaat erom of ze een team kunnen vormen of niet. Toch zijn het spelers die je kunnen domineren en uiteindelijk verslaan, want ze spelen week in week uit in topcompetities," besluit O'Neill.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws