OFFICIEEL: Nederlandse topclub bindt ex-Club Brugge-talent langer aan zich

OFFICIEEL: Nederlandse topclub bindt ex-Club Brugge-talent langer aan zich

14-06-2016 18:49

Bij Ajax Amsterdam hebben ze de samenwerking met Belgisch jeugdinternational Nathan Leyder verlengd. De negentienjarige verdediger was einde contract, maar krijgt nu dus de kans om zich verder te ontwikkelen bij de Amsterdammers. Leyder speelt sinds 2013 voor Ajax.

Op de officiële webstek kokndigt Ajax aan dat men Leyder een nieuw contract heeft voorgeschoteld tot 2018. Dat contract zou trouwens verbeterde voorwaarden inhouden voor de verdediger. Het voorbije seizoen speelde Leyder bij de beloftenploeg van de Amsterdammers, de zogenaamde A1.

Nathan Leyder kende een deel van zijn jeugdopleiding bij Club Brugge, waar hij te boek stond als een groot talent. Naar eigen zeggen werd hij bij Blauw-Zwart echter buitengepest, waarna hij bij Zulte Waregem aan de slag ging. In 2013 ruilde hij West-Vlaanderen vervolgens in voor de Nederlandse hoofdstad.

In 2014 liep de verdediger een zware knieblessure op, waar hij pas begin 2016 volledig van hersteld was. De Ajax-clubleiding gelooft duidelijk nog in het potentieel van Leyder. Die hoopt ongetwijfeld in de voetsporen te treden van voorgangers Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld.