Bij die goal was er een communicatieprobleem tussen Radja, Toby en mezelf

"Bij die goal was er een communicatieprobleem tussen Radja, Toby en mezelf"

14-06-2016 09:37

De Rode Duivels verloren maandagavond van Italië met Laurent Ciman in de basis. De verdediger maakte zijn debuut op een groot toernooi en deed dat al bij al naar behoren. Bij het eerste tegendoelpunt was hij wel mede verantwoordelijk. "Dat zullen we nog bespreken," aldus Ciman in La Dernière Heure.

"Ik ben tevreden over mijn eigen prestatie," opent de verdediger van Montreal Impact, die in het begin van de wedstrijd misschien wel de beste Duivel was. "Ik heb gedaan wat de coach me opgedragen heeft. Ik hoop dat ik mijn plaatsje voor de komende matchen heb veiliggesteld, want ik kom van ver. Ik was wel wat zenuwachtig om tegen een grote ploeg als Italië te spelen, maar na de opwarming verdween de stress," vervolgt hij.

Ciman geeft zijn analyse van het eerste tegendoelpunt, waar hij zelf mee in de fout ging. "Ik dacht dat Toby kort op de man (Giaccherini, nvdr) stond. Ik had misschien wat strikter kunnen dekken, dat weet ik niet. Volgens de coach ging het om een communicatiefout tussen Radja (Nainggolan, nvdr), Toby en mezelf," zegt hij.

Alderweireld was duidelijk kwaad na het doelpunt en schreeuwde Ciman iets toe. "Ik zou zo niet reageren, want uiteindelijk haalt dat toch niets uit," vindt die laatste. "We zullen wel eens in alle kalmte over dat doelpunt praten." De verdediger is wel teleurgesteld in het resultaat. "Als Romelu (Lukaku, nvdr) de 1-1 had gemaakt, had ons dat naar een hoger niveau kunnen tillen. Het is waar dat de Italianen ons soms afstopten met professionele overtredingen, maar wij hadden zelf de bal sneller moeten laten rondgaan," besluit hij.