Tweevoudig Rode Duivel eindelijk opnieuw fit en hoopt bij club te blijven

Tweevoudig Rode Duivel eindelijk opnieuw fit en hoopt bij club te blijven

14-06-2016 09:14

Hoe zou het nog zijn met Ilombe 'Petit Pélé' Mboyo? De aanvaller verkaste vorige zomer van RC Genk naar het Zwitserse FC Sion, maar kende een rampseizoen vanwege een zware blessure. Ondertussen is Mboyo opnieuw fit en zou hij graag bij zijn club blijven.

Mboyo was het gehele voorbije seizoen out met een blessure en wacht dus nog steeds op zijn officiële debuut voor de Zwitsers. De aanvaller, die twee keer voor de Rode Duivels uitkwam, werd onlangs echter opnieuw fit verklaard en hervatte de trainingen bij Sion in aanloop naar het volgende seizoen, weet Het Nieuwsblad. De Congolese Belg zou zijn verblijf bij de club graag verlengen.

'Petit Pélé' speelde in België voor onder meer Sporting Charleroi en KV Kortrijk alvorens hij een transfer realiseerde naar AA Gent. Daar brak hij pas echt door: in zijn twee laatste seizoenen voor de Gantoise stond de spits respectievelijk veertien en twintig keer aan het kanon. Dat leverde hem een lucratieve transfer naar RC Genk op, maar die passage viel mede door blessures in het water. Vorige zomer vertrok Mboyo naar Sion, waar ook ex-Standard-speler Geoffrey Mujangi Bia actief is.