Slowakije-aanvaller in voetsporen Pelé: 'Fantastisch als we hadden gewonnen'

Slowakije-aanvaller in voetsporen Pelé: 'Fantastisch als we hadden gewonnen'

11-06-2016 22:33

Ondrej Duda leek zich zaterdag tot de grote held van Slowakije te ontpoppen, maar Wales gooide op het laatste moment roet in het eten. De 21-jarige aanvaller van Legia Warschau zag daarmee een droomdebuut in rook opgaan.

Gouden wissel Duda stond koud in het veld toen hij voor de 1-1 tekende in Bordeaux. Hij trad daarmee in de voetsporen van Pelé. De Braziliaanse legende was op het WK van 1958 de laatste die op een eindtoernooi wist te scoren tegen Wales, dat zich sindsdien nooit meer wist te plaatsen voor een WK of EK.

De 52 seconden die Duda nodig had voor zijn goal, is geen EK-record. Dat staat op naam van de Spanjaard Juan Carlos Valerón, die in 2004 als invaller al na 39 seconden scoorde tegen Rusland. Duda kon hoe dan ook niet genieten van zijn treffer. "Het zou fantastisch hebben gevoeld als we hadden gewonnen", citeert Voetbal International de aanvaller.

"Ik denk dat we minimaal een gelijkspel verdienden. De tweede helft waren we beter, maar we verloren uiteindelijk. Het geluk was aan hun zijde. We moeten ons snel klaarmaken voor de volgende wedstrijd tegen Rusland", besluit Duda.