Engelse analisten unaniem: Frankrijk wint EK, Rode Duivels gevaarlijke outsider

Engelse analisten unaniem: Frankrijk wint EK, Rode Duivels gevaarlijke outsider

11-06-2016 18:52

Het EK is nog maar pas officieel op gang gefloten, maar het is nu al uitkijken naar de eindfase van het toernooi. Wie kroont zich tot het beste elftal van Europa? Het Britse BBC polste bij twintig tv- en radiopresentatoren naar hun voorspellingen.

Over de Rode Duivels is de teneur vrij gelijkaardig. Danny Murphy vindt dat de ploeg van Marc Wilmots beter moet doen dan twee jaar geleden. "In Brazilië haalden ze de kwartfinale, nu moeten ze proberen verder te geraken. Al zie ik eigenlijk geen bedreiging voor Frankrijk," stelt de ex-Liverpool-speler. Chris Waddle sluit daarbij aan. "De Duivels presteerden ondermaats in Brazilië, maar zullen ongetwijfeld hopen om de titel te halen in hun buurland." Hij zet België dan ook op gelijke hoogte met Spanje als uitdagers van Frankrijk.

Tot slot geeft ook Martin Keown zijn visie. "Ik hou van de Franse en Belgische ploeg. Ze behoren wel tot de jongsten die zich gekwalificeerd hebben. Maar sinds het verhaal van Leicester City geloof ik dat alles mogelijk is in voetbal." Wanneer de twintig analisten gevraagd wordt om één verwachte winnaar aan te duiden, zet enkel Pat Nevin in op de Rode Duivels. Maar liefst vijftien onder hen verwachten dat het gastland met de oppergaai gaat lopen.