OFFICIEEL: Brandon Deville verlaat Lommel voor amateurclub

OFFICIEEL: Brandon Deville verlaat Lommel voor amateurclub

11-06-2016 17:21

Brandon Deville verruilt tweedeklasser Lommel United voor RFC Seraing, dat volgend seizoen in de hoogste amateurklasse zal uitkomen. Dat meldt La Capitale. Bij de Limburgers waren de speelminuten voor de middenvelder relatief beperkt. Hij hoopt nu ongetwijfeld om op een niveautje lager meer speelgelegenheid te krijgen.

De 23-jarige Deville werd opgeleid bij RSC Anderlecht, maar kon nooit doorbreken in het A-elftal van paars-wit. In 2012 maakte de middenvelder de overstap naar het Franse Ajaccio, maar het verblijf op Corsica draaide uit op een desillusie. Hij mocht slechts één keer invallen in de Ligue 1. 

Begin vorig seizoen transfereerde Deville vervolgens naar Lommel United. In de Proximus League kwam hij al wat meer aan de bak, maar met zes basisplaatsen en veertien invalbeurten was de balans opnieuw niet overweldigend. 

Deville kiest nu dus eieren voor zijn geld en gaat het in de eerste amateurklasse proberen. Bij Seraing tekent de Waal, die in het seizoen 2013-2014 na een uitleenbeurt ook tot een handvol wedstrijden voor Westerlo kwam, een contract voor twee jaar met optie op een extra seizoen.