'Dortmund wil twee verdedigers binnenhalen voor 30 miljoen euro'

'Dortmund wil twee verdedigers binnenhalen voor 30 miljoen euro'

11-06-2016 14:00

Borussia Dortmund blijft druk bezig op de transfermarkt. Na het vastleggen van onder meer Ousmane Dembélé, Emre Mor en Marc Bartra hoopt de nummer twee van de Bundesliga zich nu te versterken met vleugelverdediger Raphael Guerreiro (foto) en stopper Ömer Toprak. 

Guerreiro speelt nu nog voor het Franse FC Lorient. Bronnen in Duitsland melden zaterdag dat Dortmund waarschijnlijk maandag de komst van de Portugees wereldkundig maakt. BVB betaalt ongeveer twaalf miljoen euro voor de diensten van de linksback. 

Opvallend is de aanstaande komst van Ömer Toprak, een centrale verdediger van Bayer Leverkusen. De Duits-Turkse voetballer zal ongeveer twintig miljoen euro kosten. Met Barta, afkomstig van FC Barcelona, legde Dortmund recentelijk al een vervanger voor Mats Hummels vast. Wellicht houdt de leiding van de Duitse grootmacht ook nog rekening met een vertrek van Neven Subotic. 

Als Guerreiro en Toprak inderdaad naar Dortmund verkassen, dan zijn zij aanwinsten zes en zeven voor komend seizoen. Naast Mor, Bartra en Dembélé werden ook al Sebastian Rode (Bayern München) en Mikel Merino (Osasuna) gecontracteerd.