Frankrijk heeft een nieuwe held: grote uitblinker zorgt in slotfase voor zege

10-06-2016 22:55

Frankrijk is het EK 2016 begonnen met een benauwde zege op Roemenië. Pas in de slotfase zorgde Dmitri Payet voor de verlossing met een prachtige goal: 2-1.

Daarmee voorkwam de grote uitblinker aan Franse zijde ternauwernood puntenverlies voor het thuisland. Olivier Giroud opende eerder in de tweede helft de score voor Frankrijk, maar daar kon het thuisland niet lang van genieten. Bogdan Stancu benutte een door Patrice Evra veroorzaakte strafschop en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1.

Stancu, de doelpuntenmaker van Roemenië, was voor zijn gelijkmaker al twee keer dichtbij een goal. Al na vier minuten dook de aanvaller op voor Hugo Lloris, maar een fantastische reflex van de doelman voorkwam een Roemeense goal. En ook vlak na rust kreeg Stancu een enorme kans, ditmaal schoto hij naast.

Frankrijk oogde nerveus in het begin van de wedstrijd, maar groeide langzaam en kreeg gedurende de eerste helft kans op kans om de score te openen. Antoine Griezmann, die verder een teleurstellende wedstrijd speelde, kopte op de paal en ook Giroud, die later dus met zijn hoofd scoorde op aangeven van Payet, kreeg een aantal goede mogelijkheden. Na de gelijkmaker van Roemenië slaagde Frankrijk er niet in om een echt slotoffensief te creëren, totdat Payet op schitterende wijze raakschoot en zijn land de zege bezorgde.