Ex-Bruggeling Hogli strijdt tegen WK in Qatar: Er vielen al duizenden doden

Ex-Bruggeling Hogli strijdt tegen WK in Qatar: "Er vielen al duizenden doden"

10-06-2016 13:23

Het is nog steeds veel te doen over het WK in Qatar, het wordt sowieso puffen in 2022. Het kan in Qatar tot 50 graden worden, en bovendien neemt het oliestaatje het naar verluidt niet nauw met de mensenrechten. Tom Hogli onderneemt nu actie.

Samen met zijn landgenoot William Kvist gaat hij expliciet in tegen de FIFA: weinig voetballers durven dat te doen. "Duizenden doden, inbreuken tegen de Rechten van de Mens, en noem maar op: de werkomstandigheden in Qatar zijn onmenselijk en wreed. De arbeiders kloppen lange dagen, het is er bloedheet, de veiligheid laat te wensen over en de lonen zijn veel te laag", klinkt het in een filmpje op Twitter.

Hogli hoopt dan ook dat het WK ergens zal doorgaan, in veel gemakkelijkere omstandigheden. "Dergelijke zaken kan en mag de voetbalwereld niet tolereren. Het feit dat duizenden arbeiders moeten sterven om twaalf stadions te bouwen, heeft niets met voetbal te maken. Het is positief dat veel verschillende landen het WK mogen organiseren, maar de manier waarop in Qatar gewerkt wordt, kunnen we niet accepteren."