'Manchester United gaat zich verrassend versterken met spits van 20 miljoen'

'Manchester United gaat zich verrassend versterken met spits van 20 miljoen'

10-06-2016 12:22

Manchester United staat op het punt zich te versterken met een nieuwe aanvalsleider - en het is niet Zlatan Ibrahimovic. Breel Embolo, het negentienjarige supertalent van FC Basel, is op weg naar Old Trafford.

Dat melden verschillende media uit Zwitserland en Duitsland vrijdag, terwijl het donderdag ook al raak was met een groot aantal hardnekkige geruchten. Embolo staat al maanden op de radar van Europese topclubs, maar leek aanvankelijk naar de steenrijke Bundesliga-promovendus Red Bull Leipzig te vertrekken.

Manchester United lijkt echter met hem aan de haal te gaan, meldt Leipziger Volkszeitung. RB Leipzig was bereid om twintig miljoen euro over te maken naar Basel, maar Embolo prefereert een transfer naar Manchester United. De club van manager José Mourinho zou zich op het laatste moment tussenbeide zijn gekomen. Embolo kan zes miljoen euro per jaar verdienen op Old Trafford.

Heel toevallig is de aanstaande deal tussen Manchester United en Basel niet. Mourinho onderhoudt een uitstekende relatie met de Zwitserse kampioen, sinds hij Mohamed Salah als manager van Chelsea oppikte in Basel. Het is hoe dan ook afwachten wat United met Embolo van plan is. Anthony Martial, Marcus Rashford en Wayne Rooney lopen al rond op Old Trafford, terwijl Zlatan Ibrahimovic in aantocht lijkt.