'Barcelona vangt bot: verdediger niet onder de indruk van Catalaans aanbod'

'Barcelona vangt bot: verdediger niet onder de indruk van Catalaans aanbod'

10-06-2016 11:10

FC Barcelona heeft onlangs een blauwtje gelopen bij John Stones. De verdediger van Everton ziet een overstap naar Camp Nou niet zitten. Daardoor ligt het Manchester City van coach Pep Guardiola nu in poleposition om Stones over te nemen.

Dat meldt althans The Daily Mail. De zaakwaarnemer van Stones, Paul Martin, zat afgelopen week om tafel met Barcelona. De Catalanen boden een weeksalaris van zo'n 115.000 euro plus de nodige clausules, maar dat was niet voldoende om de 22-jarige Engelsman te overtuigen.

De Catalanen volgen Stones al sinds 2014 en zien in hem vanwege zijn tweebenigheid en snelheid de opvolger van Javier Mascherano. De Spaanse kampioen is echter beperkt in zijn mogelijkheden. Door de torenhoge salarissen die onder meer Neymar en Lionel Messi opstrijken is het plafond van het salarisbudget in zicht.

Manchester City kan daarvan profiteren. Zelfs als Aymeric Laporte van Athletic Bilbao de overstap maakt naar het Etihad Stadium, zou Guardiola Stones er maar wat graag bij willen.