OFFICIEEL: Derijck na lange afwezigheid opnieuw aan de slag in België

OFFICIEEL: Derijck na lange afwezigheid opnieuw aan de slag in België

Gepubliceerd: donderdag 9 juni 2016 om 18:01do 09-06-2016 om 18:01

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook officieel gemaakt: Timothy Derijck gaat bij Zulte Waregem aan de slag. De centrale verdediger mocht transfervrij vertrekken bij het Nederlandse ADO Den Haag en tekende in West-Vlaanderen een contract voor drie seizoenen.

De 29-jarige Derijck werd al eventjes genoemd bij de ploeg van Francky Dury. Op haar webstek meldt Zulte Waregem nu dat de transfer definitief is. Derijck licht er zijn keuze alvast even toen. "Zulte Waregem nam al in april contact met me op. Aangezien mijn contract bij ADO ten einde liep, had ik voldoende tijd om verschillende opties af te wegen. Uiteindelijk heb ik hier getekend omdat ik voelde dat de coach en de club me er echt bij wilden," aldus de kersverse aanwinst.

Derijck komt uit de jeugdopleiding van Anderlecht. De verdediger verliet paars-wit in 2005 voor een Nederlands avontuur. Na passages bij onder meer Feyenoord, PSV en ADO Den Haag keert hij nu dus terug naar zijn vaderland. "Aan mijn periode in Nederland houd ik enkel maar positieve herinneringen over, maar het is nu tijd voor een nieuwe uitdaging." Hoe kijkt hij aan tegen de Belgische competitie? "Ik denk dat dit qua stijl wel bij me past. Ik speel graag vanuit een strakke organisatie, maar wel met voetballende ideeën. Dat vind ik hier terug," besluit hij. 

Francky Dury zal alvast tevreden zijn met zijn gloednieuwe aanwinst. De trainer van Zulte Waregem weet dat het vorig seizoen vooral in de verdediging spaak liep bij Essevee. Daarom hoopte hij in de transferperiode op een stevige kwaliteitsinjectie achterin. Die missie lijkt voorlopig geslaagd. Eerder trok Zulte Waregem immers al Davy De fauw (Club Brugge) en Brian Hamalainen (RC Genk) aan, twee vleugelverdedigers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws