OFFICIEEL: Ervaren Belgische verdediger tekent voor Sporting Hasselt

OFFICIEEL: Ervaren Belgische verdediger tekent voor Sporting Hasselt

09-06-2016 10:30

Sporting Hasselt wil volgend seizoen geen meeloper zijn in de hoogste amateurklasse, de Limburgers gaan resoluut voor versterking. Met Jeffrey Rentmeister komt er nu een ervaren verdediger bij, zo meldt de officiële Twitter van Hasselt.

Rentmeister kwam eind dit seizoen negatief in het nieuws, al kon hij daar niet veel aan doen. Hij was de beruchte speler van Seraing die speelde tegen White Star Brussel terwijl hij niet speelgerechtigd was. Het leverde White Star uiteindelijk de titel op, al zal het daar vermoedelijk weinig aan hebben.

De 32-jarige Rentmeister heeft bijna heel zijn carrière in Tweede Klasse gespeeld, onder meer bij Eupen, SK Beveren, Wezet en Westerlo. Met Westerlo draaide hij ook een seizoen mee in Eerste Klasse, maar dat bleek te hoog gegrepen. Rentmeister speelde er amper twee wedstrijden. De mooiste club op zijn palmares is waarschijnlijk Blackpool, een club uit de Engelse Championship.

Bij Hasselt zet hij op papier een stapje terug naar de derde afdeling, maar Stijn Stijnen en co willen snel hogerop. Rentmeister krijgt meteen een contract voor twee seizoenen.