Wilmots is nog steeds heel jong en heeft veel potentieel, dus waarom niet?

"Wilmots is nog steeds heel jong en heeft veel potentieel, dus waarom niet?"

08-06-2016 17:03

Marc Wilmots staat nu ruim vier jaar aan het roer van de Rode Duivels, maar werd enkele maanden geleden een poosje gelinkt aan zijn ex-club Bordeaux. Jean-Louis Triaud, de voorzitter van de Franse club, is nog steeds gecharmeerd door Wilmots. "Ik sluit niet uit dat hij hier ooit trainer wordt," aldus Triaud in Het Nieuwsblad

Triaud kent Wilmots goed, hij haalde hem in 2000 van Schalke 04 naar Bordeaux, toen nog als speler. Toen de club midden maart haar trainer Willy Sagnol ontsloeg, was Wilmots dan ook één van de gegadigden om hem op te volgen. "Maar we wisten dat hij het druk had vanwege zijn job als bondscoach. Aangezien we zelf ook snel moesten handelen en aan een ploeg bouwen, zijn we voor iemand anders gegaan." Uiteindelijk koos Triad voor Jocelyn Gourvennec, de ex-coach van EA Guingamp.

De voorzitter van Les Girondins heeft Wilmots echter nog niet helemaal uit het hoofd gezet. "Of hij hier ooit aan de slag gaat? Waarom niet? Hij is nog steeds heel jong en zal nog een lange carrière maken. Marc heeft veel potentieel. Daarnaast zal hij de supporters hier mee hebben," zet Triad de deur op een kier. 

Hoe kijkt de Fransman trouwens aan tegen de huidige generatie Rode Duivels? "Het WK was niet uitzonderlijk, maar deze ploeg is rijk aan talent. Wilmots lijkt de groep goed te beheren." Hij draagt de Belgen dan ook een warm hart toe. "Er waren twee-drie landen die van onze faciliteiten gebruik wilden maken, maar ik was blij dat België zich als eerste registreerde."