'Chelsea trekt nadrukkelijk aan de mouw van gefocuste Rode Duivel'

'Chelsea trekt nadrukkelijk aan de mouw van gefocuste Rode Duivel'

08-06-2016 16:41

Radja Nainggolan focust zich met de Rode Duivels op het naderende EK in Frankrijk. Er wordt ondertussen echter druk gespeculeerd over zijn toekomst. Zo zou de middenvelder van AS Roma serieus in de belangstelling staan van Chelsea. Na de training ging hij woensdag in op de transfergeruchten.

Nainggolan bevestigde tegenover de massaal aanwezige media dat toekomstig Chelsea-coach gecharmeerd van hem is. ''Antonio Conte volgt me al langer en wilde me al bij Juventus. Hij heeft me al verteld welk soort speler ik voor hem zou kunnen zijn en ik voel dat hij me echt wil. Toch laat ik twaalf jaar Italië niet zo maar achter me, we zien wel wat er de komende weken allemaal gebeurt.''

Thibaut Courtois en Eden Hazard hebben de collega-Rode Duivel al gevraagd om naar Londen te komen. Il Ninja is echter niet bezig met een transfer. ''Een mogelijke transfer speelt nu niet in mijn hoofd. Ik focus me nu volop op het EK en wil een goed toernooi spelen, om zo ook de teleurstelling van het WK te vergeten'', aldus Nainggolan.

De 28-jarige middenvelder keek tot slot vooruit naar de ontmoeting met de Italianen, de ploeg die hij uitstekend kent. ''Italië is de nummer één op tactisch vlak, maar wij hebben aanvallend dan weer enorm veel kwaliteiten. Wij moeten een goed blok vormen en rekenen op een flits van een van onze spelers die het verschil kan maken."

Italië is op 13 juni de eerste tegenstander van de Rode Duivels in Frankrijk.