Grote veranderingen in Belgisch voetbal, Pro League stelt nieuwigheden voor

Grote veranderingen in Belgisch voetbal, Pro League stelt nieuwigheden voor

08-06-2016 14:41

Op 29 juli begint het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League. Daarin zal er een nieuwigheid uitgestest worden. De Pro League heeft besloten om de Bèta Videoref te introduceren. 

De Pro League heeft een pak nieuwigheden voorgesteld. Zo komt er na de Gouden Stier voor de topschutter en de Pro Assist voor de speler met de meeste beslissende passes ook een klassement voor het aantal clean sheets. Op die manier wil de Pro League de doelmannen van de Jupiler Pro League belonen.

Nog een andere nieuwigheid, de finale van Play-Off 2 zal gespeeld worden in één wedstrijd in plaats van met een heen-en terugwedstrijd. De winnaar van die finale speelt tegen het nummer vier uit Play-Off 1 voor het laatste Europees ticket, ook die wedstrijd zal voortaan een winnaar kennen na één duel.

Het seizoen zal ook een langere winterstop hebben, omdat er geen EK of WK wordt gespeeld. Kerstvoetbal blijft wel bestaan: op 26 en 27 december wordt een speeldag afgewerkt. De Play-Offs starten op 31 maart, het seizoen eindigt op 27 mei. De grootste nieuwigheid is ongetwijfeld de videoscheidsrechter. Er werd beslist om met een videoref te experimenteren. Hoe dat exact zal verlopen, is nog niet geweten.