'Zidane heeft hoge pet op van verhuurde back en wil hem terughalen naar Real'

'Zidane heeft hoge pet op van verhuurde back en wil hem terughalen naar Real'

08-06-2016 12:00

Als het aan Zinédine Zidane ligt, speelt Fabio Coentrao vanaf komend seizoen gewoon weer bij Real Madrid. De coach van de Champions League-winnaar wil in het nieuwe voetbalseizoen meer opties hebben voor de linksbackpositie.

Dit meldt de Spaanse krant AS. De Portugese verdediger werd het afgelopen jaar verhuurd aan AS Monaco om meer speelminuten te vergaren, aangezien Marcelo de vaste linksback bij de Madrilenen is. Dit lukte slechts deels, want in de Franse Ligue 1 kwam Coentrao dit seizoen vijftien wedstrijden in actie. Spierblessures houden de 28-jarige international echter al een lange poos aan de kant, waardoor het EK in Frankrijk aan de back voorbij gaat.

Ondanks het blessureleed is Zidane van mening dat Coentrao komend jaar belangrijk kan zijn voor Real. Het afgelopen seizoen was er geen pure linksback die achter Marcelo gereed stond om hem te vervangen bij schorsingen en blessures. Noodoplossingen in Madrid op deze positie waren onder andere Nacho, Alvaro Arbeloa, Danilo en Dani Carvajal.

Sinds 2011 staat Coentrao onder contract in de Spaanse hoofdstad. In deze periode werd de Portugees eenmaal landskampioen, won hij de Champions League en de Super Cup en pakte hij de Wereldbeker voor clubs.