Janssens brengt meer duidelijkheid over ontslaggeruchten omtrent Maes

Janssens brengt meer duidelijkheid over ontslaggeruchten omtrent Maes

Gepubliceerd: woensdag 8 juni 2016 om 12:26wo 08-06-2016 om 12:26

Na het eerste verlies tegen Charleroi circuleerde bij Genk het gerucht dat Peter Maes zou ontslagen worden. De coach zou niet door één deur kunnen met algemeen directeur Patrick Janssens. Die weerlegt de geruchten.

"Er is enkel een gesprek geweest tussen de voorzitter en de trainer. De positie van Peter is daarbij niet in vraag gesteld. Binnen de club was er ontevredenheid over de defensieve instelling waarmee we die uitwedstrijd in Charleroi aanpakten", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Die match was geen geïsoleerd gegeven. Het gebeurde ook in Gent. Twee keer was het de intentie om de nul te houden en in beide gevallen is dat mislukt. In een gesprek met de trainer is gesteld dat wij als club de ambitie hebben om attractief en initiatiefrijk voetbal te spelen." 

"Als je bij KRC Genk kiest voor defensief voetbal, moet dat resultaat opleveren. Dat is nooit gegarandeerd, dus moet je daarmee opletten. Er is helemaal niet gesproken over opstellingen of wie moest spelen. Maar de intentie waarmee de ploeg een match aanvat, heeft te maken met de cultuur van de club. Als je daar als bestuur geen opinie mag over hebben, kun je evengoed een chocoladefabriek beginnen." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws