'Pissige PSG-leiding zet Blanc op straat en kiest voor Spaanse succestrainer'

'Pissige PSG-leiding zet Blanc op straat en kiest voor Spaanse succestrainer'

07-06-2016 16:44

Unai Emery wordt in Parijs de opvolger van Paris Saint-Germain-trainer Laurent Blanc. Franse en Spaanse bronnen melden dinsdag dat de kampioen van Frankrijk Blanc binnen enkele dagen op straat zal zetten. Voor Europa League-winnaar Emery wordt ongeveer vier miljoen euro overgemaakt naar Sevilla. 

PSG had eígenlijk Diego Simeone (Atlético Madrid) in gedachten als opvolger van Blanc. Al snel bleek echter dat de Argentijnse succestrainer niet wil verkassen naar Frankrijk. PSG is vervolgens razendsnel doorgeschakeld. Het wordt nu dus Emery, die de afgelopen drie seizoenen met Sevilla de Europa League won en deze jaargang op de zevende plek eindigde in de Primera Division. 

Blanc (50) werd in 2013 door PSG aangesteld als opvolger van Carlo Ancelotti. In zijn drie seizoenen in dienst van de steenrijke club werd hij driemaal kampioen. Afgelopen jaargang werden er in totaal vier hoofdprijzen veroverd.

Het feit dat PSG in de Champions League dit seizoen niet verde reikte dan de kwartfinales, heeft de voormalig aanvoerder van de nationale ploeg waarschijnlijk de kop gekost. Nog vóór het begin van EK, aanstaande vrijdag, wordt het vertrek van Blanc bekend gemaakt, vermoeden Franse bronnen.