OFFICIEEL: Antwerp neemt afscheid van jonge doelman

OFFICIEEL: Antwerp neemt afscheid van jonge doelman

07-06-2016 16:00

Royal Antwerp heeft afscheid genomen van jonge doelman Anwar Houmani. De 18-jarige keeper verlaat de ambitieuze tweedeklasser voor Rupel Boom. De derdeklasser bevestigde de transfer via de officiële kanalen.

Houmani mocht bij Antwerp vertrekken, omdat hij daar weinig uitzicht had op speelkansen. Rupel Boom bood uitkomst door hem een contract voor één seizoen aan te bieden. Houmani ging in op het voorstel en daarmee kan coach Urbain Spaenhoven volgend seizoen over vier doelmannen beschikken. De kersverse aanwinst moet de concurrentiestrijd aangaan met Ruben Van Wemmel, Ruben Smet en Marko Ristovic.

De jonge Houmani trainde het afgelopen seizoen mee met de A-kern van Antwerp, maar tot een debuut in de Tweede Klasse kwam het niet. Vorig jaar maakte hij tijdens een oefenwedstrijd tegen Rochus Deurne wel zijn eerste minuten in het eerste elftal van Antwerp. Verder kwam hij in actie tijdens de beloftenwedstrijden. Nieuwe coach Fred Vanderbiet leek ook geen beroep op hem te gaan doen en dus liet de club hem gaan.