Bolat blikt terug: Zo werd ik nog nergens behandeld

Bolat blikt terug: "Zo werd ik nog nergens behandeld"

07-06-2016 07:54

Sinan Bolat werd vorige zomer met de grote trom binnengehaald bij Club Brugge als opvolger van Mathew Ryan, maar de Turkse Belg kon niet overtuigen en verween snel uit het doel. Na de winterstop maakte hij zelfs geen deel uit van de A-kern. "Ik werd zonder uitleg aan de kant geschoven."

Er werd veel verwacht van de ex-doelman van KRC Genk en Standard Luik. Ondanks dat hij twee jaar amper speelde, gooide Michel Preud'homme hem meteen in de ploeg. Te vroeg. "Ik kwam te laat bij Club Brugge toe en miste een groot deel van de voorbereiding", legt Bolat uit in Het Laatste Nieuws. "Dat kon ik niet meer inhalen. Preud'homme gaf achteraf ook toe dat hij me te snel in doel zette. Ik was te hongerig om op dat moment neen te zeggen."

Op 20 september kwam hij voor het laatst in actie en na de winterstop maakte hij geen deel meer uit van de A-kern."De technische staf nam die beslissing. Ze wilden me er na de komst van Butelle niet meer bij. Ik mocht niet mee op winterstage en ze schoven me zonder uitleg aan de kant. Ik ben al bij heel wat clubs gepasseerd, maar zo werd ik nog nergens behandeld. Het kwam best hard aan", geeft hij aan.

Bolat ziet zo een seizoen verloren gaan en mist ook het EK, waar hij naar eigen zeggen voor in aanmerking was gekomen. "Als ik bij Brugge gespeeld had, zat ik nu waarschijnlijk met Turkije op het EK", klinkt het. Desondanks heeft hij geen problemen met de mensen bij Club. "Ik neem niemand iets kwalijk. Ik kan iedereen bij Brugge nog recht in de ogen kijken, maar ik vraag me af of dat omgekeerd ook het geval is."