Rossini keert na Luxemburgs avontuur terug naar België

Rossini keert na Luxemburgs avontuur terug naar België

06-06-2016 22:35

Giuseppe Rossini voetbalt volgend seizoen opnieuw in België. De 29-jarige aanvaller, die heel wat clubs versleet in België, tekende een overeenkomst bij Olympic Charleroi. Hij komt over van het Luxemburgse FC Progrès Niederkorn.

Daar was hij nog maar een seizoen aan de slag, maar hij kiest nu opnieuw voor een avontuur in België. Rossini kreeg zijn opleiding bij Sporting Charleroi, maar trekt nu naar stadsgenoot Olympic. De aanvaller kon naar eigen zeggen ook naar ploegen uit Eerste Klasse B, maar verkoos zijn thuisstad. "Ik wou graag terugkeren naar de regio Charleroi, bij een club waar een goede sfeer heerst", aldus Rossini tegenover La Dernière Heure.

Bij de club zijn ze in ieder geval tevreden. "Dit is een heel belangrijke transfer voor onze club", zei voorzitter Adem Sahin. "We rekenen op zijn kwaliteiten en ervaring." Rossini was al bij heel wat clubs aan de slag: FC Utrecht, KV Mechelen, KV Kortrijk, Zulte Waregem, Sint-Truiden VV, Sporting Charleroi, Oud-Heverlee Leuven en Niederkorn. In Luxemburg vond hij zeven keer de weg naar doel.