Leicester-spelers houden hart vast door toptransfer: Een understatement

Leicester-spelers houden hart vast door toptransfer: "Een understatement"

06-06-2016 16:16

De kans bestaat dat Jamie Vardy vóór de start van het EK met Engeland de overstap maakt van Leicester City en Arsenal. Shinji Okazaki ziet zijn maatje liever niet vertrekken.

De twee aanvallers van Leicester maakten afgelopen seizoen de hele Premier League gek, wat uiteindelijk resulteerde in de sensationele landstitel. Okazaki had gehoopt dat hij ook volgend seizoen zou samenspelen met Vardy, maar dat is hoogst onzeker door de lopende onderhandelingen met Arsenal.

"Ik denk dat hij bij elke club past, dus ook bij Arsenal", reageert Okazaki tegenover Kyodo News. "Bij Leicester heeft hij het in elk geval uitstekend gedaan. Dat is een understatement. Ook in teams die minder op de counter spelen komt Vardy tot zijn recht met zijn snelheid. De spelers van Arsenal weten daar wel mee om te gaan, daar twijfel ik niet over."

De Japanse spits lijkt ernstig rekening te houden met een vertrek van Vardy. "Ik maak de beslissingen niet, maar hij moet een belangrijke keuze maken in zijn leven. Als hij gaat, dan staan hopelijk andere spelers op. Maar als er nog veel meer spelers vertrekken kan het een lastig seizoen worden. We kunnen ons – nog – niet meten met de grootmachten in Engeland."