'Dutoit kan vertrekken bij STVV, Kanaries mikken op ex-Standard-doelman'

'Dutoit kan vertrekken bij STVV, Kanaries mikken op ex-Standard-doelman'

Bij Sint-Truiden lijkt de kans op een vertrek van sterkhouder William Dutoit reëel. De Franse doelman weigerde al meermaals een contractverlenging, waardoor de Kanaries niet weigerachtig staan tegenover een verkoop. Als opvolger heeft de club een oude bekende van het Belgisch voetbal op het oog: Eiji Kawashima. 

De Japanse doelman maakte afgelopen seizoen zijn minuten bij het Schotse Dundee United, nadat hij overbodig was geworden bij Standard. In Luik was de 33-jarige Kawashima nochtans onbetwist titularis tussen 2012 en eind 2014. Maar na enkele foutjes had de Japanner geen toekomst meer aan de boorden van de Maas. STVV heeft de doelman nu op het oog als mogelijke vervanger voor Dutoit.

Die Dutoit is dan wel een publiekslieveling op Stayen, maar zou toch voor een vertrek staan. De Fransman heeft immers nog maar een contract voor één seizoen en weigerde tot op heden elk voorstel tot verlenging. Daarnaast liet Dutoit zich het voorbije seizoen verschillende keren kritisch uit over de sportieve gang van zaken bij de Limburgers. De keeper zou zo'n 250.000 euro moeten kosten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie