Opponent van Rode Duivels trekt met goed gevoel naar Frankrijk

05-06-2016 17:58

De Rode Duivels spelen vanaf 18u tegen Noorwegen. Zweden, één van onze tegenstanders op het EK, heeft de laatste oefenwedstrijd inmiddels al gespeeld. Het land van Zlatan Ibrahimovic trekt met een goed gevoel naar Frankrijk, want het was liefst 3-0 te sterk voor Wales.

Ruim 37.000 bezoekers zagen in de Friends Arena in Solna hoe Zweden vlak voor rust op voorsprong kwam. Zlatan Ibrahimovic was de aangever en vond Emil Forsberg, die de 1-0 op het scorebord zette. Na rust verdubbelde rechtsback Mikael Lustig de score, door vanuit een corner het net te vinden. Erik Hamrén gebruikte de comfortabele voorsprong om smaakmaker Zlatan Ibrahimovic naar de kant te halen en hem rust te gunnen.

Bij Wales kwam sterspeler Gareth Bale juist op dat moment binnen de lijn. De flankspeler van Real Madrid kon de wedstrijd echter niet meer kantelen. John Guidetti maakte de uitslag zelfs nog wat groter in de 87e minuut. De spits maakte er met zijn eerste goal voor de nationale ploeg overtuigend 3-0 van. Lustig was met een assist opnieuw betrokken bij een goal.

Zweden is op 22 juni de laatste tegenstander van de Rode Duivels in de groepsfase. Wales speelt in Groep B, waar het gekoppeld is aan Engeland, Rusland en Slowakije.