Wilmots opnieuw op ramkoers: Als men dingen vertelt, moeten ze correct zijn

Wilmots opnieuw op ramkoers: "Als men dingen vertelt, moeten ze correct zijn"

05-06-2016 10:01

Voor Marc Wilmots verloopt de voorbereiding op het EK bijzonder moeizaam. Naast de waslijst aan blessures bij zijn spelers lijkt de bondscoach ook nog eens zwaar overhoop te liggen met de Belgische voetbalbond. Na een eerder akkefietje over de hoge ticketprijzen bij thuismatchen, wijst Wilmots de bond opnieuw met de vinger: "Ze moeten de zaken correct voorstellen."

Op zijn persconferentie in aanloop naar de oefenpot tegen Noorwegen haalde Wilmots uit naar de bondstop. Dat was overigens niet de eerste keer. Op de stage in Zwitserland had de oefenmeester al geklaagd over de geldzucht bij de KBVB. Nu dreigt er opnieuw een serieus conflict. Wilmots trekt immers het waarheidsgehalte van een eerder persbericht van zijn werkgever in twijfel. Daarin stond te lezen dat de bond ongeveer een miljoen euro inkomsten had mislopen omdat Wilmots een oefenwedstrijd tegen Frankrijk zou hebben afgeblazen.

"Daar is absoluut niets van aan," reageert de bonscoach nu. "Als ze zaken naar buiten brengen, moet dat wel op een correct manier gebeuren." De gewezen Rode Duivel geeft aan hoe de vork volgens hem in de steel zit. "De Franse voetbalbond had ons gevraagd om een wedstrijd in Bordeaux te spelen, ter opening van het nieuwe stadion daar. Er is dus nooit sprake geweest van een interland op Belgische bodem," besluit Wilmots.