HET ELFTAL: Deze elf spelers missen het EK 2016

HET ELFTAL: Deze elf spelers missen het EK 2016

10-06-2016 08:30

Vanaf 10 juni voetbalt het kruim van de Europese voetbalwereld wekenlang in Frankrijk. Niet alle topspelers zullen erbij zijn. Sommigen werden gepasseerd, andere moeten verstek laten gaan met een blessure. VoetbalPrimeur.be stelde voor u het ontbrekende elftal samen.

Pepe Reina
Toegegeven, de concurrentie onder Spaanse lat is niet min. Desondanks is het opvallend dat Pepe Reina er niet bij is. De 33-jarige goalies is titularis bij Napoli en speelde een sterk seizoen in de Serie A, maar Vicente Del Bosque heeft zo zijn voorkeuren. Ondanks een moeilijk seizoen bij Porto, krijgt icoon Iker Casillas nog steeds de voorkeur in de selectie.

Dani Carvajal
Dit had de plek van Hector Bellerin moeten zijn, want de pijlsnelle rechtsachter van Arsenal zat niet in de selectie van Del Bosque, maar Carvajal viel in de Champions League-finale uit. De rechtsachter van Real Madrid is een stille kracht, maar wel een vaste waarde in het elftal van de Koninklijke.

Vincent Kompany
Aanvoerder en natuurlijke leider van de Rode Duivels. In de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid viel hij uit. Al snel werd duidelijk dat hij maanden aan de kant zou staan. Daardoor moet België op zoek naar een nieuwe leider in de defensie, een taak die bemoeilijkt werd na het uitvallen van Nicolas Lombaerts. Dat de Rode Duivels Kompany zullen missen, op en naast het veld, is duidelijk.

Raphael Varane
Ook Frankrijk, één van de favorieten voor de eindzege op het EK, kent net als de Rode Duivels problemen in de defensie. Zo viel Raphaël Varane uit. De jonge centrale verdediger is een vaste waarde in het elftal van Les Bleus en is één van de bouwstenen van het jonge elftal dat nog enkele jaren moet meegaan. Adil Rami (Sevilla) is de vervanger van Varane.

Gael Clichy
De voorbije drie toernooien was de linksachter van Manchester City er telkens bij bij Les Bleus, maar voor het EK in eigen land wordt hij gepasseerd. Bondscoach Didier Deschamps verkiest Patrice Evra (Juventus) en Lucas Digne (AS Roma). De 30-jarige Clichy miste wel een deel van het seizoen door verschillende blessures, wat mogelijk meespeelde in de beslissing van Deschamps.

Alex Oxlade-Chamberlain
Niet dat hij een zekerheid was geweest in de talentvolle Engelse lichting, maar bondscoach Roy Hodgson is fan van de winger van Arsenal. Helaas besliste een knieblessure daar anders over. Het supertalent staat al langer bekend als blessuregevoelig en dat strooit ook nu weer roet in het eten. Onder meer zijn uitvallen maakte plaats voor Marcus Rashford in de selectie van The Three Lions.

Marco Verratti
De jonge Italiaan is al enkele jaren een sterkhouder op het middenveld van PSG. Met zijn strijdlust en goede passing had hij het Italiaanse middenveld vooruit moeten stuwen. Een langdurige blessure gooide echter roet in het eten. Hij sukkelt al maanden met pubalgie, waardoor hij sinds februari amper 45 minuten speelde voor PSG.

Andrea Pirlo
Ja, Pirlo is inderdaad al 37 jaar en speelt ondertussen bij New York City in de Amerikaanse MLS. Dit Italiaanse middenveld had echter wat klasse van de maestro kunnen gebruiken. Met zijn uitstekende passing en prachtige vrije trappen had hij Antonio Conte nog heel wat diensten kunnen bewijzen. De toekomstige Chelsea-coach besliste er echter anders over.

Marco Reus
Na het vertrek van Ilkay Gundogan en Mats Hummels is hij de enige overgeblevene van de gouden generatie van Dortmund. Ondanks dat hij wereldwijd wordt gerespecteerd en aanzien als een topspeler, werd hij opnieuw gepasseerd door Duits bondscoach Joachim Low. Een teken van luxe in de Duitse selectie, maar eveneens een opmerkelijke keuze. Reus sukkelt wel lichtjes met een kleine blessure, maar zou in principe fit geraken.

Fernando Torres
Na zijn transfer van Liverpool naar Chelsea, ging het bergaf met de ooit zo gevreesde Torres. Ook bij AC Milan vond hij zijn goede vorm niet terug, maar na enkele maanden aanpassen bij Atlético Madrid staat hij er weer. Bij de club waar het allemaal begon is hij een aartsgevaarlijk spitsenduo met Antoine Griezmann. Torres scoorde de laatste maanden vlot, maar valt er toch naast.

Karim Benzema
Nee, zijn sportieve prestaties hebben er niets mee te maken. De spits van Real Madrid kende opnieuw een sterk seizoen in de Spaanse hoofdstad, maar naast het veld kwam hij opnieuw in de schijnwerpers. Hij was betrokken bij een afpersingszaak rond landgenoot Mathieu Valbuena (overigens ook niet geselecteerd). Zijn rol daarin kost hem nu het EK in eigen land.