Bij de Belgen komt het gevaar van overal, er is meer dan Hazard en De Bruyne

"Bij de Belgen komt het gevaar van overal, er is meer dan Hazard en De Bruyne"

04-06-2016 18:20

Op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd van zondag heeft de Noorse delegatie zich nederig opgesteld ten opzichte van onze Rode Duivels. Noorwegen weet dat de Belgen uit zijn op revanche en over heel wat topspelers beschikken. De bondscoach spreekt dan ook van een "supertest".

Per-Mathias Hogmo, de Noorse keuzeheer, windt er geen doekjes om: de Rode Duivels zijn torenhoog favoriet. "Het Belgische elftal is zo goed. Hun grote sterkte is dat het gevaar echt van overal kan komen. Hazard en De Bruyne zijn dan wel de sterren van het team, maar ook Lukaku en Fellaini pikken gemakkelijk een doelpuntje mee," aldus Hogmo.

Middenvelder Ruben Yttergard Jenssen weet dat de troepen van Marc Wilmots wat goed te maken hebben na de halve blamage tegen de Finnen: "Ze gaan hun blazoen willen oppoetsen voor eigen publiek, om met volle moed richting Frankrijk te kunnen vertrekken." De speler van het Duitse Kaiserslautern werpt ook al eens een blik op de kansen van de Rode Duivels op het EK. "De topfavoriet is België niet, dat zijn Frankrijk en Duitsland. Maar dat kan alleen maar in het voordeel spelen," besluit de 28-jarige Noor.