VP stelt Duivels op: ‘Verras met Kabasele, laat Hazard en Lukaku staan’

VP stelt Duivels op: ‘Verras met Kabasele, laat Hazard en Lukaku staan’

04-06-2016 14:20

Nog even en het EK start. Door het vele blessureleed zit Marc Wilmots met de handen in het haar. Geen paniek bondscoach, de redactie van VoetbalPrimeur.be helpt een handje. Elke dag stelt één redacteur zijn ideale elftal voor.

Opstelling: 4-3-3

Doelman: Thibaut Courtois
Met Thibaut Courtois beschikt ons land over één van de drie beste keepers ter wereld. Hem niet opstellen is landverraad. Niks ten nadele van Simon Mignolet.

Verdediging: Thomas Meunier - Christian Kabasele - Toby Alderweireld - Jan Vertonghen 
Voor Courtois – ondanks alles blessures - toch vier verdedigers. Toby Alderweireld kende een geweldig seizoen bij Tottenham Hotspur. Na het uitvallen van Vincent Kompany moet hij in het centrum dé leider zijn. Naast hem posteren we de verrassing van deze ploeg, Christian Kabasele. Ondanks het gebrek aan internationale ervaring is de man van KRC Genk de minst slechte optie.

Op de linksback hebben we immers Jan Vertonghen nodig. Met iemand als Eden Hazard voor je, is er gewoon nood aan een certitude. Jordan Lukaku is verdedigend minder en laat nog al graag ruimte in zijn rug. Dat kunnen de Rode Duivels missen. Op rechts geven we uiteindelijk Thomas Meunier de voorkeur op Laurent Ciman. De lengte en de passes van de Club Brugge-speler geven de doorslag.

Middenveld: Mousa Dembélé - Kevin De Bruyne - Radja Nainggolan 
Op het middenveld mag Nainggolan pitbull van dienst spelen. Radja heeft als stofzuiger nog het voordeel dat hij kan voetballen. Al mag hij ook gerust het balletje inleveren bij Kevin De Bruyne en Mousa Dembele.

Kevin De Bruyne krijgt een vrije rol. Hij is de beste Rode Duivel. Gebruik hem dan ook optimaal. Het verdedigende werk mag hij aan de twee andere heren op het middenveld laten. Dembélé en Nainggolan kunnen die rol perfect aan.

Aanval: Eden Hazard - Romelu Lukaku - Yannick Carrasco
Eden Hazard of niet? Een moeilijke keuze, maar uiteindelijk zeggen we ‘ja’. Met één actie kan Hazard elke wedstrijd beslissen. De Chelsea-man heeft de mooiste dribbels en passes in zijn mars. Renderen die niet? Dries Mertens staat klaar. Op de andere flank mag Carrasco zich uitleven. Romelu Lukaku bedienen of zelf voor de actie gaan? Het maakt niet uit, als we maar scoren. Daarvoor kiezen we trouwens voor Big Rom. Ok, hij heeft niet de meest verfijnde techniek, maar scoren zit in zijn bloed.

Auteur: DS
Voetbalfilosofie: Voetbal is slechts een spelletje, maar wel een spelletje dat gewonnen moet worden met oogstrelend voetbal. 
Favoriete Belgische speler ooit: Luc Nilis
Favoriete speler van de huidige selectie: Eden Hazard