'Racing Genk heeft definitieve oplossing voor Anele'

'Racing Genk heeft definitieve oplossing voor Anele'

04-06-2016 07:15

Over Ngongca Anele wordt er niet veel meer gesproken bij Racing Genk, de Zuid-Afrikaanse verdediger moet weg. Nu is er een mogelijke oplossing in de maak, maar dan moet Anele zelf akkoord gaan.

Volgens Het Belang Van Limburg zou de Zuid-Afrikaanse club Mamelodi Sundowns namelijk zijn oog hebben laten vallen op Anele, het wil hem definitief overnemen. Mamelodi Sundowns is in België (relatief) bekend als de voormalige club van Glenn Verbauwhede, ook al speelde hij er nooit. Afgelopen seizoen pakte Mamelodi de landstitel.

De vraag is nu of de 28-jarige verdediger akkoord is met deze transfer, want hij wil zijn carrière het liefst in Europa verderzetten. Bij Racing Genk heeft hij nog een contract tot 2018, maar het heeft geen zin om te blijven: coach Peter Maes zal hem volgend seizoen sowieso geen plaats meer geven in de A-kern. Sinds hij Maes beschuldigde van racisme is dat geen optie meer. Dit seizoen werd hij al uitgeleend aan Troyes, dat degradeerde uit de Ligue 1. Bij Genk heeft de Zuid-Afrikaan wel nog een contract tot de zomer van 2018.