'Ajax krijgt aanvaller in de schoot geworpen: hij mag transfervrij verkassen'

'Ajax krijgt aanvaller in de schoot geworpen: hij mag transfervrij verkassen'

03-06-2016 10:39

De terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax lijkt een stap dichterbij te komen. De Duitse boulevardkrant BILD schrijft vrijdag dat Schalke 04 bereid is om de 32-jarige spits transfervrij te laten vertrekken. 

Met Christian Heidel en Markus Weinzierl beschikt Schalke over een nieuwe technisch directeur en een nieuwe trainer. De twee treffen momenteel voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Volgens BILD gaat de bezem door de selectie van de club. Huntelaar is waarschijnlijk één van de slachtoffers.

Het contract van de aanvaller loopt nog één seizoen door. Het salaris van Huntelaar drukt (te) zwaar op de begroting van Schalke. De formatie uit Gelsenkirchen lijkt nu bereid om hem gratis de deur uit te laten lopen. Met Franco di Santo denkt Schalke reeds over een geschikte opvolger te beschikken. 

Mocht Schalke inderdaad bereid zijn om mee te werken aan een vertrek van Huntelaar, dan is dat goed nieuws voor Ajax. De Amsterdamse club wil zich deze zomer versterken met een extra spits en de oud-speler van Real Madrid en AC Milan zou met stip bovenaan het verlanglijstje van Ajax staan. Tussen 2006 en 2008 stond Huntelaar ook al onder contract in de Arena.