'Drie Belgische topclubs springen in de dans voor Perbet'

'Drie Belgische topclubs springen in de dans voor Perbet'

03-06-2016 10:35
1

Jérémy Perbet kroonde zich in het afgelopen seizoen tot topschutter van de Jupiler Pro League. De aanvaller lijkt echter niet bij zijn huidige club, Sporting Charleroi, te zullen blijven. Een drietal Belgische topclubs ziet alvast haar kans schoon om een slag te slaan. 

Het Waalse La Capitale weet immers dat zowel RSC Anderlecht, Club Brugge als AA Gent de Gouden Stier op het oog hebben. Perbet werd het voorbije seizoen uitgeleend door het Turkse Basaksehir, waar de Franse spits nog een doorlopend contract heeft. Geïnteresseerde clubs zullen dus eerst langs de Turken moeten passeren. Het lijkt wel onwaarschijnlijk dat de sluipschutter, die in het verleden ook voor Villareal uitkwam, volgend seizoen bij Basaksehir blijft. 

Met zijn 25 doelpunten over alle competities heen is Perbet vanzelfsprekend grof wild op de transfermarkt. Dat is ook de Belgische topclubs niet ontgaan. Anderlecht is in haar zoektocht naar de noodzakelijke versterkingen voor volgend seizoen alvast uitgekomen bij de Fransman. Bij AA Gent kan de komst van Perbet een mogelijk vertrek van Laurent Depoitre helpen opvangen. Tot slot toont ook Club Brugge interesse, al is de spitspositie bij de troepen van Michel Preud'homme al flink bezet.