Van Moer lovend over Rode Duivel: Hij heeft altijd zijn plaats in de basis

Van Moer lovend over Rode Duivel: "Hij heeft altijd zijn plaats in de basis"

03-06-2016 08:36

Na de afgelopen oefeninterland tegen Finland laaide de kritiek op het spel van de Rode Duivels weer fel op. Voornamelijk het trage tempo in de opbouw leidt bij vele supporters en analisten tot frustratie. De terugkeer van Radja Nainggolan kan op dat vlak een gouden zaak zijn, vindt Wilfried Van Moer.

In HLN bewierookt Van Moer de middenvelder van AS Roma. "Radja brengt het noodzakelijke evenwicht", aldus de Standard-coryfee. "Hij is zowel verdedigend als aanvallend sterk. Daarnaast heeft hij kwaliteiten die zijn concurrenten op het middenveld niet hebben. Terwijl andere jongens vaak een balletje in de breedte verkiezen, speelt Nainggolan graag in de diepte."

De Rode Duivel met Indonesische roots is dus meer dan een breker. Toch houdt Van Moer ook wel van de energie die Nainggolan uitstraalt. "Hij heeft dat gemene kantje in zijn karakter. Dat moet ook als je in Italië speelt, waar elk duel op het scherpst van de snee wordt uitgevochten", zegt de drievoudige Gouden Schoen.

Nainggolan speelde na Nieuwjaar alvast sterk bij AS Roma. In de eerste helft van 2016 maakte hij al zes doelpunten. Ook bij de Rode Duivels is de middenvelder niet meer weg te denken uit het elftal. In de tien kwalificatiewedstrijden voor het EK startte Nainggolan negen keer in de basis.