Nieuwbakken aanwinst waarschuwt Mignolet: Niet gekomen om op de bank te zitten

Nieuwbakken aanwinst waarschuwt Mignolet: "Niet gekomen om op de bank te zitten"

02-06-2016 11:26

Met het oog op volgende seizoen haalde Jürgen Klopp onlangs zijn landgenoot Loris Karius naar Anfield Road. En de doelman is niet naar de Premier League getrokken om een bijrol te vervullen. "Ik kom hier niet om op de bank te zitten", waarschuwt de aanwinst concurrent Simon Mignolet alvast.

Op de webstek van Liverpool gaat de 22-jarige keeper wat dieper in op zijn ambities. "Bij een grote club als Liverpool krijg je nu eenmaal te maken met stevige concurrentie. Mijn doelen zijn om de nummer één onder de lat te worden, successen te vieren met de club en Europese wedstrijden af te werken", wordt Karius geciteerd. De talentvolle Duitser kwam recent over van Mainz 05.

Voor Simon Mignolet worden het dus belangrijke maanden bij The Reds. De Limburger kreeg in zijn periode op Anfield Road al vaak af te rekenen met kritiek van supporters en analisten. Toch weet hij er al drie jaar zijn basisplaats te behouden. Of dat met de komst van Karius opnieuw lukt, zullen de komende maanden moeten uitwijzen. Opta, een bureau dat zich bezighoudt met voetbalstatistieken, toont op Twitter alvast aan dat beide doelmannen aan mekaar gewaagd zijn.