'Sevilla probeert vriendenprijsje te regelen voor Praet'

'Sevilla probeert vriendenprijsje te regelen voor Praet'

02-06-2016 11:00
1

Herman Van Holsbeeck heeft een drukke dag, want hij zit momenteel in Sevilla. Hij wil er verder onderhandelen over een transfer van Dennis Praet, maar er liggen wel obstakels op de weg.

Het voornaamste probleem is volgens Het Laatste Nieuws dat Sevilla zeker geen 12,5 miljoen euro op tafel wil leggen. Anderlecht wil 10 miljoen euro vangen voor Praet, maar die heeft 20% op de transferrechten. Met andere woorden: een transfer kan voor Praet persoonlijk minstens 2 miljoen euro opleveren.

Sevilla doet erg moeilijk over die transfersom, dat terwijl clubs uit de Premier League veel vlotter betalen. Middlesbrough en Southampton worden ook genoemd als mogelijke overnemers. Een verleidelijk alternatief, maar niet voor Praet. Hij heeft aan Anderlecht duidelijk gemaakt dat hij alleen maar naar de Europa League-winnaar wil, en dat zet Van Holsbeeck een beetje met de rug tegen de muur. Anderlecht wil de keuze van Praet heel graag respecteren, en kan Praet natuurlijk ook niet dwingen of voor een andere club te tekenen.