'Ajax gaat met miljoenen van transfer de markt op; Huntelaar bovenaan lijstje'

'Ajax gaat met miljoenen van transfer de markt op; Huntelaar bovenaan lijstje'

02-06-2016 08:18

Ajax is Klaas-Jan Huntelaar nog niet vergeten. De Nederlandse topclub zet volgens De Telegraaf in op zijn komst als Arek Milik vertrekt. De Pool kan zich de komende weken op het EK in Frankrijk nog meer in de kijker spelen.

Ajax heeft inmiddels al een miljoenenbod uitgebracht op een andere spits, op de negentienjarige Mateo Casierra. Hij is echter niet de beoogde opvolger van Milik, mocht hij vertrekken uit Amsterdam. Met de transfersom die Ajax vangt voor de Poolse goalgetter is het van plan om de markt op te gaan en Huntelaar, nu spits bij Schalke 04, staat bovenaan het verlanglijstje.

De 32-jarige Huntelaar liet onlangs optekenen dat hij nog geen keuze wil maken, geen speciale Ajax-clausule heeft en dat geld niet belangrijk is áls hij voor Ajax kiest. "Geld zal hierin nooit een struikelblok zijn. Als ik voor Ajax zou kiezen, dan accepteer ik ook dat dat wat minder is. Dan is geld minder belangrijk. Dan weet ik waar ik voor kies", aldus de spits.

De 76-voudig international van het Nederlands Elftal speelde van 2006 tot 2009 al voor Ajax. Huntelaar scoorde aan de lopende band en maakte liefst 105 goals in 136 duels.