Slecht nieuws voor de KBVB: voetbalbond noteert miljoenenverlies

Slecht nieuws voor de KBVB: voetbalbond noteert miljoenenverlies

02-06-2016 07:30

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft opnieuw een groot verlies geleden. De KBVB verloor in 18 maanden tijd liefst 4,5 miljoen euro. Dat valt donderdag te lezen in de Belgische kranten.

Nooit was het gat in de kassa van de voetbalbond zo groot. Donderdag wordt tijdens een vergadering op het hoogste niveau het financieel resultaat van de periode tussen juli 2014 - vlak na het WK in Brazilië - en december 2015 gepresenteerd en besproken. De cijfers zijn al bekend en die blijken donkerrood te zijn. Het miljoenenverlies op een omzet van circa 50 miljoen euro komt bovenop het tekort van 203.000 euro dat de bond in het seizoen 2013-2014 al boekte.

Een grootste ontslagronde in november 2014 is de voornaamste reden voor de financiële schade. Bij een reorganisatie werd er afscheid genomen van 21 werknemers en in maart 2015 werd CEO Steven Martens ontslagen. Hij kreeg echter nog een premier van 336.000 euro mee. De gehele reorganisatie zou daarmee liefst 2,5 miljoen hebben gekost.

Daarbovenop komen nog eens tal van hoge facturen en onvoorziene uitgaven na het WK, een erfenis uit de periode van Martens. Dit jaar hoopt de KBVB weer winst te maken en werkt men al aan een herstelplan. Een succesvol EK van de Rode Duivels zou voor de bond vanuit financieel oogpunt al zeer welkom zijn.