Niet overtuigd in België, maar Castillo blijft gegeerd op transfermarkt

Niet overtuigd in België, maar Castillo blijft gegeerd op transfermarkt

01-06-2016 20:10

Nicolas Castillo staat in de nadrukkelijke belangstelling van Atalanta. De Italiaanse middenmoter is op zoek naar een nieuwe aanvaller en heeft haar oog laten vallen op de Chileense spits, die nog steeds bij Club Brugge onder contract staat. 

Bij Club Brugge had de 23-jarige speler aan het begin van het seizoen geen perspectieven op speelkansen. Een uitleenbeurt drong zich dan ook op, waar Universidad Catolica, een club uit het thuisland van Castillo, handing gebruik van maakte. In een vertrouwde omgeving ontplofte de aanvaller helemaal: in elf wedstrijden was hij goed voor evenveel treffers. Dat is volgens Corriere dello Sport ook het Italiaanse Atalanta niet ontgaan. De club uit Bergamo, die het seizoen in de Serie A afsloot op plek 13, zou zo'n 2 miljoen euro op tafel moeten leggen.

Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft de Chileen er al een grillig parcours opzitten. Eerder werd hij al uitgeleend aan het Duitse Mainz 05 en het Italiaanse Frosinone, maar die passages draaiden uit op een flop. Castillo kwam in de zomer van 2013 aan in Brugge en zou er twee seizoenen blijven. Zijn verblijf in West-Vlaanderen kende behoorlijk wat ups en downs. Toch kan de aanvaller vrij mooie statistieken voorleggen uit die periode: dertien goals in 39 duels.