Lukaku kijkt vooruit naar confrontatie met teamgenoten en bulkt van zelfvertrouwen

Lukaku kijkt vooruit naar confrontatie met teamgenoten en bulkt van zelfvertrouwen

01-06-2016 18:00

Romelu Lukaku kreeg onlangs het vertrouwen van Marc Wilmots als nummer één van de aanvallers bij de Rode Duivels. Met het zelfvertrouwen van de spits is alvast niets mis. "Ik behoor nu tot de beste aanvallers die er zijn", aldus de Everton-speler. 

Het Franse L'Equipe citeert Lukaku in een interview met World Soccer: "Ik ben bij de beste aanvallers nu. Dat is goed. Ik voel me gelukkig en hoop in de toekomst een seizoen van dit kaliber te herhalen." De 23-jarige spits scoorde in de afgelopen jaargang 25 keer over alle competities heen. Ook bij de Rode Duivels toonde Lukaku onlangs zijn neusje voor goals, want in de afgelopen oefeninterland tegen Zwitserland wist hij de 1-1 te maken. 

Verder kijkt de Rode Duivel uit naar de EK-confrontatie met Seamus Coleman, Aiden McGeady en James McCarthy, zijn Ierse collega's van bij Everton. "Ze hebben me al gewaarschuwd dat ze ons het leven zuur gaan proberen maken in die wedstrijd. Maar ik heb hen verzekerd dat wij moeilijk te verslaan zijn", klinkt Lukaku strijdvaardig. Op 18 juni kijken België en Ierland mekaar in de ogen in Bordeaux.