Proto zegt nee tegen twee Belgische clubs: Daar zal ik nooit spelen

Proto zegt nee tegen twee Belgische clubs: "Daar zal ik nooit spelen"

31-05-2016 12:18
2

Silvio Proto heeft zijn laatste wedstrijden voor Anderlecht gespeeld: alle tekenen wijzen toch in die richting. In Sport/Voetbalmagazine legt hij uit dat hij die keuze niet helemaal snapt.

Het vertrek van Proto draait zeker niet om geld, want er is zelfs nooit gepraat. "Je kunt niet zeggen dat ik geen akkoord vond, want er is niet eens een voorstel geweest. Dus was er geen onderhandeling en geen discussie. Voor het bestuur was het duidelijk: of Anderlecht werd kampioen of ik vertrok. Ik was voorbereid en ik accepteerde de beslissing, al begrijp ik ze niet helemaal", aldus Proto in Sport/Voetbalmagazine

Proto begrijpt niet wat de titel er precies mee te maken heeft. "Waarom was de titel nodig om mijn contract te verlengen? Voor mij heeft dat niets met elkaar te maken. Het is een rare politiek, een vreemde logica. Maar ik overwoog nooit om ze te contesteren of om vragen te gaan stellen. Ik heb mijn fierheid, ik ga niet op de deur gaan kloppen om een nieuw contract te vragen."

Hoe ziet de toekomst van Proto eruit? Oostende wordt genoemd, maar er staat nog niets op papier. "We zullen zien of het geregeld kan worden om naar Oostende te gaan. Het is een opportuniteit die mij perfect bevalt. Er is mij gezegd dat ik voor bewezen diensten gratis kan vertrekken, maar zij kunnen zich verzetten tegen bepaalde bestemmingen. Het buitenland laat ik vallen. Standard? Ik was mauve, ik zou nooit in rood kunnen veranderen. En in blauw en zwart ook niet! Standard en Brugge zijn de twee clubs waarvan ik weet dat ik er nooit zal spelen."