Dit was de voormiddag: RSCA-jeugd naar Standard, Genk duidelijk over Maes

Dit was de voormiddag: RSCA-jeugd naar Standard, Genk duidelijk over Maes

31-05-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de voormiddag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland

Kortrijk wil Anderlecht-doelman wegplukken
KV Kortrijk gaat op zoek naar een nieuwe doelman. Het lijkt die ook in eigen land gevonden te hebben. Bij Anderlecht heeft hij geen toekomst meer, maar Kortrijk zou Thomas Kaminski graag nog een kans geven. De Kerels hopen paars-wit te kunnen overtuigen om hem te laten gaan.

Club-icoon krijgt nieuwe kans in België
Het is lang geleden dat we er nog van gehoord hebben, maar Dany Verlinden is nog steeds actief in de voetbalwereld. De ex-keeperstrainer is momenteel zelfstandig actief in Engeland. Hij kan ook terugkeren naar België, waar Moeskroen hem er graag bij wil hebben. De Henegouwers zijn op zoek naar een nieuwe keeperstrainer na het vertrek van Hans Galjé.

Anderlecht-jongere keert terug naar zijn oude Luikse nest
Standard wil steeds meer de kaart van de jeugd trekken. Daar horen dus ook af en toe wat jeugdtransfers bij. De Rouches zijn erin geslaagd om een talent van Anderlecht over te nemen. Middenvelder Lindon Selahi, opgeleid bij Standard maar spelend voor Anderlecht, staat op het punt om terug te keren naar het oude nest.

Vertrek Maes is flauwekul en onzin
De voorbije dagen weerklonk het gerucht dat het Genkse bestuur eraan dacht om Peter Maes te ontslaan. Het missen van Europees voetbal zou serieuze gevolgen kunnen meegebracht hebben. Genk haalde echter toch Europees voetbal en Maes zijn postje was veilig. Al was er volgens voorzitter Herbert Houben nooit sprake van een vertrek van Maes.

Genkse Duivel tekent nieuw contract
KRC Genk heeft met Christian Kabasele een nieuwe Rode Duivel. De verdediger staat in de belangstelling van enkele buitenlandse clubs en lijkt te gaan vertrekken. Genk wil er echter alles aan doen om hem langer te houden. Er ligt een nieuw contract voor hem klaar bij de Limburgers. Al kan dat ook een middel zijn om de prijs op te doen drijven.