Ontvoering leest als thriller: Mexicaanse spits overmeestert kidnappers zélf

Ontvoering leest als thriller: Mexicaanse spits overmeestert kidnappers zélf

30-05-2016 23:07

De bevrijding van de ontvoerde Alan Pulido leest als een thriller. Niet de politie, maar de Mexicaanse spits van Olympiakos zélf rekende af met zijn ontvoerders.

Pulido werd zondag gekidnapt en moest veel losgeld opbrengen. De aanvaller werkte echter niet mee aan dat plannetje en wist één van zijn ontvoerders te overmeesteren. Met diens telefoon belde hij de politie, die korte tijd later kwamen opdagen. Dit blijkt uit de verslagen van de drie telefoongesprekken die Pulido volgens persbureau AP had met de Mexicaanse '112'.

Enkele uren na zijn ontvoering pakte hij het wapen van de ontvoerder af, toen hij even alleen met hem was. Pulido belde vervolgens de politie en terwijl hij met hen aan de lijn hing, hield hij zijn ontvoerder onder schot. Ook sloeg hij de man. Uiteindelijk gaf de ontvoerder de verblijfplaats prijs en kon de Mexicaanse politie de boel inrekenen.

Pulido werd even na middernacht naar het ziekenhuis gebracht en bleek niets te mankeren. Het is nog onduidelijk wie er achter de ontvoering van de 26-jarige Mexicaan, ploeggenoot van de PSV'ers Hector Moreno en Andres Guardado bij de nationale ploeg, zat.