'Uit persoonlijke ervaringen vond ik hem lastiger te bespelen dan Suárez'

'Uit persoonlijke ervaringen vond ik hem lastiger te bespelen dan Suárez'

30-05-2016 23:06

Luis Suarez wordt momenteel door velen gezien als de beste spits in Europa, maar als het aan Rio Ferdinand ligt is er één spits nóg beter dan de Uruguayaan. Volgens de voormalig mandekker van Manchester United is Karim Benzema van een nog hoger niveau.

Dit laat Ferdinand weten in een interview met het Britse Express. Van beide aanvallers is de Engelsman onder de indruk, maar Benzema heeft net een streepje voor. "Uit persoonlijke ervaringen is mijn mening dat Benzema lastiger te bespelen is dan Suarez", aldus Ferdinand, die in de Premier League tegen Suarez heeft gespeeld en in interlandwedstrijden tegen Benzema.

"Op alle plekken in het strafschopgebied is Benzema dodelijk effectief. Hij is tweebenig en ondanks zijn grote getalte enorm wendbaar. Bovendien is hij enorm slim en kan hij je met de kleinste voorbewegingen op het verkeerde been zetten. Als de bal voor zijn voeten komt te liggen is het bijna altijd raak", zo besluit Ferdinand zijn lofzang over Benzema.

Zowel Suarez als Benzema hebben er een goed seizoen opzitten bij respectievelijk FC Barcelona en Real Madrid. De Uruguayaan was in totaal 59 keer trefzeker voor zijn werkgever, terwijl Benzema dit 28 keer was voor de Champions League-winnaar. Ondanks het goede seizoen van de Franse aanvaller, zal hij niet actief zijn op het EK in eigen land. De spits is namelijk verbannen uit het nationale elftal.