Kevin De Bruyne: “Waarom zou ik geen vedette kunnen zijn op het EK?”

Kevin De Bruyne: “Waarom zou ik geen vedette kunnen zijn op het EK?”

30-05-2016 21:49

Kevin De Bruyne is almaar vaker de patron van de Rode Duivels. Alle ogen zijn tijdens het EK ook op hem gericht, maar dat vindt de middenvelder van Manchester City niet erg. Hij is klaar om in Frankrijk dé grote man te zijn van onze nationale ploeg.

Tegen Zwitserland ging het nog moeizaam voor de Belgen, maar dankzij een streep van De Bruyne wonnen de Rode Duivels wel met 2-1. "We hebben nog werk om de ploeg klaar te krijgen", aldus De Bruyne tegenover Belga. "Er kan nog vanalles beter, maar wat juist bespreken we in de groep. Na een week kan je echter niet verwachten dat je al top bent, zeker niet na zo’n zwaar seizoen. We hebben nog wat tijd nodig om iedereen mentaal en fysiek scherp te krijgen."

Is De Bruyne klaar om belangrijk te zijn op het EK? "Hopelijk wel, waarom kan ik niet een van de vedetten worden? Ik twijfel niet aan mezelf en mentaal sta ik heel sterk. Dit seizoen heb ik opnieuw een stap vooruitgezet en ik ken mijn kwaliteiten. Ik speelde dit seizoen al zo’n 60 wedstrijden heb een goed seizoen gedraaid. Hoe hoger mijn niveau is op het EK, des te beter ik de ploeg kan doen draaien."