OFFICIEEL: Vierdeklasser haalt Brogno binnen als nieuwe coach

OFFICIEEL: Vierdeklasser haalt Brogno binnen als nieuwe coach

30-05-2016 19:01

Club Luik heeft maandagavond zijn nieuwe coach voorgesteld: het gaat om Dante Brogno, die we vooral kennen van bij Sporting Charleroi. De club heeft het nieuws zelf bekendgemaakt.

Club Luik zal volgend seizoen uitkomen in de tweede divisie voor amateurs, de vierde afdeling dus in het Belgische voetbal. De 50-jarige Brogno heeft al aardig wat ervaring om voor te leggen. Bij zijn geliefde Charleroi was hij één jaar hoofdcoach en liefst zes jaar assistent, daarna was hij ook nog actief bij Olympic Charleroi, Union, Tubize en tot slot nog bij La Louvière. Sindsdien is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Nu zijn beide partijen dus tot een overeenkomst gekomen, en zo breit Brogno een nieuw hoofdstuk aan zijn trainerscarrière. Die is voorlopig lang niet zo indrukwekkend als zijn spelerscarrière. In zijn 12 seizoenen bij Charleroi speelde hij liefst 389 competitiewedstrijden, hij was daarin goed voor 108 doelpunten. Hij krijgt ook meteen een transfer: de 19-jarige middenvelder Benoît Bruggeman, die zijn opleiding kreeg bij Standard, heeft ook getekend bij Luik.