Australisch international wordt opnieuw gelinkt aan Club Brugge

Australisch international wordt opnieuw gelinkt aan Club Brugge

30-05-2016 09:58

Club Brugge wil volgend seizoen meer wisselmogelijkheden op het middenveld, en daarbij valt één naam steeds nadrukkelijker: Club zou heel graag in zee gaan met de Australiër Aaron Mooy.

Het Australische ESPN volgt Mooy op de voet, want hij is uitgegroeid tot één van de sterkhouders van het Australische nationale elftal. Hij valt in Australië vooral op door zijn uithouding en zijn enorme scorend vermogen, bij zijn club Melbourne City scoorde hij als centrale middenvelder al 18 keer op 53 wedstrijden. Daarbij moet wel worden toegevoegd dat de Australische competitie op papier zwakker is dan de Belgische.

De Australische bondscoach Ange Postecoglou heeft weet van de interesse en denkt dat Mooy een toptransfer kan zijn. "Mooy is een zeer goeie voetballer die je voor een prikje kan halen, als je slim bent. Als hij een andere nationaliteit had gehad speelde hij al lang bij een grotere club", zegt hij overtuigd. Naast Club Brugge wordt er ook nog gewag gemaakt van vage interesse uit de Premier League, maar ESPN verwacht duidelijk dat de landskampioen aan het langste eind zal trekken.