'Onverwachte wending op Old Trafford: routinier blijft tóch na ontslag Van Gaal'

'Onverwachte wending op Old Trafford: routinier blijft tóch na ontslag Van Gaal'

29-05-2016 18:55

Michael Carrick staat op het punt om zijn contract bij Manchester United te verlengen. De middenvelder van The Red Devils tekent naar verluidt een nieuwe verbintenis die hem één seizoen langer op Old Trafford houdt. Reden voor Carrick om bij te tekenen is de recente aanstelling van José Mourinho.

Dat meldt The Daily Mirror. Mourinho volgt Louis van Gaal op. De Nederlander werd door de clubleiding van United ontslagen deze week. Carrick (34) was het afgelopen seizoen onder Van Gaal geen basisspeler, maar hoopt dat onder Mourinho wél weer te worden. De nieuwe afspraken werden kort na de aanstelling van Mourinho op papier gezet. Het is nu wachten tot zijn aflopende verbintenis verlengd wordt. 

Het betekent het elfde seizoen in dienst van United, als Carrick bijtekent. De Engelse middenvelder kwam in 2006 over van Tottenham Hotspur. In dienst van United won Carrick vijfmaal de Premier League, eenmaal de Champions League, een keer de FA Cup, twee keer de League Cup en vijf keer de Community Shield. Ook won hij een keer het WK voor clubteams.